ΓλώσσαΑναζήτησηΕπικοινωνίαFacebook
Greek English

Φωτοβολταϊκά Συστήματα - ΑΠΕ

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

photovoltaic-systems-sdl1.jpgphotovoltaic-systems-sdl2.jpgphotovoltaic-systems-sdl3.jpgphotovoltaic-systems-sdl4.jpgphotovoltaic-systems-sdl5.jpg

Εκμεταλλευτείτε τον διαθέσιμο χώρο της ταράτσας, της στέγης ή του περιβάλλοντος χώρου του οικοπέδου σας, εγκαθιστώντας ένα σύστημα παραγωγής ΑΠΕ-Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας- και εξοικονομείστε χρήματα για εσάς με παράλληλο όφελος για το περιβάλλον.

Η χώρα μας διαθέτοντας ένα τεράστιο δυναμικό παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, λόγω εκτεταμένης ηλιοφάνειας και αιολικού δυναμικού, αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και ανεμογεννητριών.

Φωτοβολταϊκά και αυτοπαραγωγή - Net Metering
Με το Net Metering δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας να παράγει ο ίδιος το ρεύμα που έχει ανάγκη η ιδιοκτησία του (κατοικία, επαγγελματικός χώρος, βιοτεχνία, βιομηχανία, ξενοδοχείο κλπ), μειώνοντας δραστικά τις ενεργειακές του δαπάνες, εγκαθιστώντας ένα φωτοβολταϊκό σύστημα.

Η παραγόμενη ενέργεια από τα εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά χρησιμοποιείται για τις ενεργειακές απαιτήσεις του κτηρίου (θέρμανση, ψύξη, φωτισμός κτλ) και η περίσσεια διοχετεύεται στο δίκτυο της ΔΕΗ. Το σύστημα λειτουργεί και αμφίδρομα, αντλώντας ενέργεια από το δίκτυο της ΔΕΗ όταν η αυτοπαραγωγή είναι μικρή για τις ανάγκες του κτηρίου. Στο τέλος του έτους γίνεται συμψηφισμός της καταναλισκόμενης-παραγόμενης ενέργειας.

Με αυτό τον τρόπο μειώνετε δραστικά τις ενεργειακές δαπάνες του χώρου σας μένοντας παράλληλα ανεπηρέαστοι από την αυξητική τάση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ξεκινώντας στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1980, το Net Metering εφαρμόζεται πλέον με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και σε αυτές που έχουν χαμηλή ηλιοφάνεια και ένταση ακτινοβολίας, όπως η Δανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία. Εφαρμόζεται επίσης στην Ιταλία, στην Ελλάδα από το έτος 2015 ενώ σύντομα αναμένεται να υιοθετηθεί και στην Κύπρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Μερικά από τα έργα μας

Ποιός είναι online

Έχουμε online 2 επισκέπτες και 0 μέλη.