ΓλώσσαΑναζήτησηΕπικοινωνίαFacebook
Greek English

«Εξοικονομώ ΙΙ» η Ευκαιρία για Αναβάθμιση

 «Εξοικονομώ ΙΙ» η Ευκαιρία για Αναβάθμιση

«Εξοικονομώ ΙΙ» η Ευκαιρία για Αναβάθμιση

«Εξοικονομώ ΙΙ» η «χρυσή ευκαιρία» για την αναβάθμιση σε Δημόσια και Ιδιωτικά Κτήρια

H πληροφορία ότι η έναρξη του προγράμματος «Εξοικονομώ ΙΙ», προυποθέτει την αναθεώρηση του Κ.Εν.Α.Κ. ( Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων), ήρθε από την πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα.
Η επισήμανση έγινε στην ΕΡΤ Βόλου μετά από την σχετική εξαγγελία του προγράμματος που έκανε πριν λίγες ημέρες από τον Αλμυρό ο αρμόδιος υπουργός Παν. Σκουρλέτης.

Ο Κ.Ε.Ν.Α.Κ, ο κανονισμός για τον ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό των κτηρίων με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσής τους, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, 
ισχύει από το 2008 και εφαρμόζεται από το 2010. Η αναθεώρηση του αποτελεί προαπαιτούμενο για να μπορέσει η χώρα μας να απορροφήσει τα κοινοτικά κονδύλια για το Εξοικονομώ ΙΙ».

«Το κεντρικό ΤΕΕ ήδη πρότεινε να συνεργαστούν στελέχη του με το υπουργείο στο πλαίσιο αναθεώρησης του Κανονισμού, όμως για την ώρα δεν έχουμε κάποια απάντηση» ανέφερε η κ. Καπούλα. Επιπλέον χαρακτήρισε «χρυσή ευκαιρία» για τους δήμους, το «Εξοικονομώ ΙΙ» ,για να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και να κάνουν επισκευές που διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να γίνουν καθώς δεν υπάρχουν ανάλογα κονδύλια. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα στη δεύτερη αυτή φάση του αφορά εκτός από τα ιδιωτικά και δημόσια και δημοτικά κτίρια.

Μερικά από τα έργα μας

Ποιός είναι online

Έχουμε online 6 επισκέπτες και 0 μέλη.