ΓλώσσαΑναζήτησηΕπικοινωνίαFacebook
Greek English

Έρχεται νέος αυστηρότερος νόμος για τα αυθαίρετα

Νέος νόμος για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Νέος νόμος για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων με τον οποίο θα μπαίνουν αυστηροί περιορισμοί για την υπαγωγή ενός κτίσματος στις διατάξεις του ανάλογα με τις υποδομές κάθε περιοχής και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κτίσματος αναμένεται να διαδεχθεί τον ισχύοντα νόμο όπου οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων μπορούν να ενταχθούν έως και τις 8 Φεβρουαρίου 2016.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα θα κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τον ισχύοντα, στον οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 930.537 αυθαίρετα. Το στοιχείο που θα διαφοροποιεί τον υπό σύνταξη νόμο από τον ισχύοντα είναι ότι πλέον σε κάθε περιοχή θα τακτοποιείται συγκεκριμένος αριθμός αυθαιρέτων που θα ορίζεται βάσει κριτηρίων και παραμέτρων.
Οι υποδομές και τα δίκτυα σε συνδυασμό με τον δομημένο χώρο θα καθορίζουν τον αριθμό αυθαιρέτων που θα μπορούν να τακτοποιούνται σε κάθε περιοχή ή δήμο. Ετσι, κανείς δεν ξέρει πόσα από τα περίπου ένα εκατομμύριο ατακτοποίητα κτίσματα θα μπορέσουν τελικά να υπαχθούν στον νέο νόμο, συνεπώς, ορισμένοι ιδιοκτήτες ενδεχομένως να έχουν τώρα την τελευταία τους ευκαιρία.

15/12/2015

Μερικά από τα έργα μας

Ποιός είναι online

Έχουμε online 7 επισκέπτες και 0 μέλη.