ΓλώσσαΑναζήτησηΕπικοινωνίαFacebook
Greek English

Μέσα στην 'Άνοιξη το νέο Εξοικονομώ κατ' Οίκον.

Μέσα στην 'Άνοιξη το νέο Εξοικονομώ κατ' Οίκον.

Σε αναμονή του νέου Εξοικονομώ κατ' Οίκον.

 

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η ενεργοποίηση του νέου Εξοικονομώ κατ' Οίκον μέσα στην Άνοιξη, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό για το ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση και την ειδική γραμματέα για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) Ευγενία Φωτονιάτα.


Το νέο Εξοικονομώ κατ' Οίκον θα τρέξει μέσα στο 2016 με διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε η κα Ευγενία Φωτονιάτα, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις τέσσερις νέες δράσεις που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
Συγκεκριμένα ανέφερε: " Αυτή τη στιγμή έχουμε προχωρήσει στον οδηγό εφαρμογής σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, που αφορά την καινούργια δράση του Εξοικονομώ κατ΄ οίκον. 
Αυτή η δράση δεδομένου ότι υπάρχει μια αυτοδέσμευση που αφορά την επικαιροποίηση του ΚΕΝΑΚ σε σχέση με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί. 
Σίγουρα η δράση θα τρέξει μέσα στο '16, αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι θα τρέξει με διαφορετικά χαρακτηριστικά και σίγουρα θα υπάρχει μέριμνα οι άνθρωποι που ήδη έχουν καταθέσει, να προηγηθούν στο κομμάτι της αξιολόγησης."

ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε επίσης στον προγενέστρο σχεδιασμό του προγράμματος, η κακή διαχείριση του οποίου οδήγησε 
στη μη απορρόφηση κονδυλίων από διακαιούχους οι οποίοι είχαν εντούτοις ενταχθεί στο πρόγραμμα.


Παράλληλο πρόγραμμα σχεδιάζετε από το υπουργείο Οικονομίας για την ενεργειακή αναβάθμιση και των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων.

του Κουμερτά Εμμανουήλ.

Μερικά από τα έργα μας

Ποιός είναι online

Έχουμε online 2 επισκέπτες και 0 μέλη.